“Dare to connect with your heart.You will be lifting not only yourself and those you love and care about, but also the world in which you live.”

Doc Childre, HeartMath Founder

HeartMath® methode

De HeartMath methode is ontwikkeld door het non-profit HeartMath Institute dat in 1991 is opgericht door Doc Childre in Californie USA, vanuit een diepe wens om zorg te dragen voor mens en planeet. Deze unieke methode leidt tot hogere prestaties, betere gezondheid en een toegenomen gevoel van welbevinden. 

Wat mij  zo aanspreekt aan deze methode is de combinatie van de laagdrempelige toepasbaarheid in de dagelijkse praktijk aan de ene kant, en de wetenschappelijke onderbouwing van de methode aan de andere kant. De wetenschappelijke basis is vertaald naar technieken die gemakkelijk te leren zijn en altijd en overal toepasbaar zijn.

Toen ik zelf bijna tegen een burnout aanzat, heb ik zelf het programma Ontdek de kracht van hartcoherentie gevolgd. Daarna was ik zo overtuigd van de werking van deze methode dat ik mij vervolgens laten scholen tot HeartMath coach en HeartMath trainer. Ik ben zowel bevoegd tot het geven van individuele trainingen als groepstrainingen. 

Hoe werkt het?

HeartMath is een laagdrempelige manier om meer grip te krijgen op gedachten en emoties die stress veroorzaken, door je hartslag met behulp van onder andere je ademhaling in balans te brengen. Daardoor ontstaat er een harmonieus patroon in het hartritme, wat hartcoherentie genoemd wordt. Hoe meer stress je ervaart, hoe lager de hartcoherentie en hoe meer lichamelijke en mentale klachten er op de loer liggen.

De HeartMath methode helpt bij het verhogen van de hartcoherentie. Lichaamsbewustzijn en emotieregulatie staan hierbij centraal. Je krijgt diverse technieken aangereikt, zoals ademhalingsoefeningen om je stress en emoties te reguleren. Het fijne van deze technieken is dat (als je ze eenmaal onder de knie hebt) je ze altijd en overal toepassen, zonder dat iemand het in de gaten heeft. Daarnaast geeft de speciale biofeedback apparatuur directe terugkoppeling van het effect van emoties (stress) op het hartritme, en hoe de technieken helpen om hiermee om te gaan. 

Is het iets voor jou?

Heb je regelmatig last van stress? Slaap je slecht, of heb je concentratieproblemen? Heb jij wel eens het gevoel dat alles je aanvliegt, en je niet meer helder kunt denken. Of misschien heb je wel moeite met afvallen? Te weinig energie? Dit is slechts een aantal voorbeelden waarij de HeartMath technieken je kunnen helpen. 

Lees hieronder meer over de verschillende mogelijkheden om te leren werken of kennis te maken met de HeartMath methode.

Programma Ontdek de Kracht van Hartcoherentie!

Werken een veerkracht werkboek

Individueel programma met de focus op stress en veerkracht...

Programma Nieuw licht op gewicht

WhatsApp Image 2023 11 29 at 13.09.36

Individueel programma met de focus op doorbreken van emotionele eetpratronen...

Proeverij

Pancake 7833610 1280

Dit is een mooie manier om kennis te maken met de methode...

Groepstraining

230919 HM proeverij GG

Groepstrainingen zijn echt maatwerk...