WhatsApp Image 2023 11 29 at 13.09.36
Nieuw licht op gewicht

HeartMath Stop Emotioneel Eten Programma

Het programma over afvallen dat niet focust op wat je eet, maar vooral op wat je voelt.

Individueel stress en gewichtmanagement programma

Het HeartMath Nieuw licht op gewicht programma is een uniek programma dat zich richt op het bevorderen van gewichtsbeheersing en het creëren van een gezonde relatie met voeding en lichaam. Het programma combineert de wetenschap van HeartMath met inzichten over gewichtsverlies en gedragsverandering. Het programma biedt een holistische benadering van gewichtsbeheersing, waarbij de focus ligt op het begrijpen en beheersen van emoties, stress en eetgedrag. Het richt niet primair op het fysieke aspect van gewichtsverlies, maar vooral op het emotionel en mentale welzijn.

Door middel van de HeartMath technieken, en het begrijpen en ontwikkelen van emotionele intelligentie, leer je hoe je stress en daaraan gekoppeld emotioneel eten kunt verminderen. Het programma helpt je ook om bewuste keuzes te maken op het gebied van voeding en lichaamsbeweging, om een positieve en gezonde relatie met je lichaam te ontwikkelen.

Het programma bestaat uit 7 sessies van 1 tot 1,5 uur waarin je leert:

  • je gedrag positief te veranderen en te herkennen wat jou ertoe aanzet om te gaan eten
  • eenvoudige en praktische technieken om je stressreacties te managen en positieve emoties te activeren
  • nieuw verkregen inzichten in de praktijk toe te passen
  • de verandering te maken van emotioneel eten naar intuïtief eten

Er wordt gebruikgemaakt van een werkboek, en de Inner Balance Trainer (biofeedback apparaat). Je maakt een verandering van emotioneel eten naar intuïtief eten. Je gaat een plan van aanpak maken voor de komende tijd.

Nieuwsgierig geworden? Neem snel contact voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek om samen te bekijken of deze aanpak bij jou past. 

Tip : De insteek van dit programma is gewichtsbeheersing, maar het leent zich ook uitstekend voor andere aan stress gerelateerde gewoonten, zoals bijvoorbeeld roken.

Tip : informeer bij je werkgever naar budget voor loopbaanbegeleiding, coaching of preventie.

"Het is een hoopvolle en zinvolle trend dat er nu ook mensen zijn die wegen hebben ontwikkeld om de eenzijdige benadering van eet en gewichtsproblemen aan te vullen met de missende schakel: Hoe kun je op een andere manier dan met (over-)eten, emotioneel weer in balans komen? Het is duidelijk dat iedereen in de huidige samenleving te maken krijgt met stress. Dat is onvermijdelijk. Vervolgens is het belangrijk dat we leren om zodanig met stress om te gaan dat we lichaam en geest geen schade toebrengen. En dat blijkt te kunnen met methoden die onze gezondheid bevorderen in plaats van schaden. Het HeartMath Stress en Gewicht Management Programma is daar een geslaagd voorbeeld van. Met deze eenvoudig te leren techniek kunnen onbewuste negatieve eetprogramma's gereset worden.Dat je met deze methode je eigen vorderingen ten aanzien van een beter emotioneel evenwicht in beeld gebracht ziet, kan een enorm positieve impuls zijn voor de eigen ontwikkeling van geestelijk en lichamelijk welzijn.HeartMath werkt en daarom kan ik het van harte aanbevelen."
Maarten Klatte, arts.
www.moeiteloosgezond.nl