I love HeartMath

Voordelen van de HearMath methode

HeartMath biedt verschillende voordelen voor individuen en teams. Enkele belangrijke voordelen zijn:

Stressvermindering

de HeartMath technieken helpen bij het verminderen van stressniveaus. Door regelmatig oefenen,  kunnen mensen beter omgaan met stressvolle situaties en een gevoel van kalmte en ontspanning ervaren.

Verbeterde veerkracht

HeartMath helpt bij het opbouwen van veerkracht, wat het vermogen is om effectief om te gaan met uitdagingen en stressvolle situaties. Het ontwikkelen en verhogen van veerkracht draagt bij aan een betere mentale en emotionele weerbaarheid. 

Emotionele balans

HeartMath helpt bij het beheersen van emoties en bevorderen van emotionele veerkracht. Het stelt mensen in staat om emoties te herkennen en ervaren, waardoor ze beter kunnen reageren op uitdagende situaties.

Betere gezondheid

Beoefenen van de HeartMath methode heeft positieve effecten op de fysieke gezondheid. Zo kan het helpen bij het versterken van het immuunsysteem, verlagen van de bloeddruk, verminderen van migraine,  maar het kan ook een positieve hebben invloed op bijvoorbeeld diabetes, fybromyalgie en chronische pijn

Meer focus, mentale helderheid en creativiteit

HeartMath tecnieken helpen bij het verbeteren van de concentratie en helder denken, wat een positieve invloed heeft op prestaties in het werk of het uitvoeren van andere taken.

Verbeterde slaap

Regelmatig toepassen van de HeartMath technieken bevordert een goede nachtrust, wat ervoor zorgt dat mensen zich overdag fitter voelen en minder piekeren.

Vermindering faalangst

Regelmatig toepassen van de HeartMath technieken bevordert een goede nachtrust, wat ervoor zorgt dat mensen zich overdag fitter voelen en minder piekeren.

Betere communicatie en samenwerking

Door het beheersen van stress en emoties in combinatie met het toepassen van de technieken, kunnen teamleden helderder en effectiever communiceren waardoor de samenwerking en productiviteit verbeteren.

Algeheel welzijn

HeartMath helpt bij het creëren van een positieve mindset, het vergroten van veerkracht en het bevorderen van een gevoel van innerlijke rust en tevredenheid.

Positief effect op omgeving

Het mooie aan bovenstaande voordelen is, dat deze ook uitstralen naar de omgeving, waardoor het positieve effect veel verder gaat dan alleen het individu.

Kortom: HeartMath leidt tot stressvermindering, emotionele balans, verbeterde gezondheid, betere communicatie en samenwerking, verhoogde focus en creativiteit en een algeheel gevoel van welzijn.

Spreekt dit je aan?
Maak dan direct een afspraak voor een afspraak voor een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek.

"Hoewel ik eerder al een klein beetje kennis had gemaakt met de methode, heeft het me veel gebracht om de methode van A tot Z door te lopen, onder de vriendelijke maar besliste leiding van Ellis. Ook het werken met de inner balance trainer bleek leuker dan ik van te voren verwacht had. Het zet je toch aan om te bedenken waarom het de ene keer beter gaat dan de andere keer. En dat geeft weer inzicht, waarmee je wat kunt doen."

Rik Harmsen, advocaat

"Toen Ellis mij de HeartMath methode introduceerde, was ik nog maar net begonnen met het herstellen van een werkgerelateerde burn-out. Mijn batterij was op, mijn veerkracht was noch verend, noch krachtig. Sindsdien heb ik dankzij haar goede begeleiding weer meer grip op mijn energielevel kunnen krijgen. Als coach is Ellis in staat om gestructureerd en duidelijk uitleg te geven. Tegelijkertijd geeft ze mij ruimte voor vragen en luistert ze goed en zonder oordeel naar mijn situatie."                  

Deelnemer individuele programma 

"Dit is een echte aanrader. Werken met Ellis en haar programma Werken aan Veerkracht, heeft mij veel inzichten en power gegeven. En door haar trainingsoefeningen had ik de rust om mijn standpunten goed uit te leggen tijdens het radio interview van de week. Bedankt, Ellis."                    

Corinne Kalisvaart, freelance ambtelijk secretaris