Een compliment geven, kost niets ….…. maar kan een onvermoed effect hebben.

Een compliment geven, kost niets....

27 januari 2021 - Ellis samsom

..... maar kan een onvermoed effect hebben. 

"Ellis, weet even dat je van alle mensen met wie ik vanuit mijn vak werk, het meest alert, voortvarend, secuur en doortastend bent. Dit soort puzzels zijn een crime." 

Dit mooie compliment kreeg ik gisteren, precies op een moment dat ik het echt allemaal even helemaal niet meer zag zitten vanwege de werkstress. Maar door dit berichtje kon ik mezelf weer herpakken en kreeg ik weer nieuwe energie. Degene die mij dit berichtje stuurde, had vast niet het idee dat dit zo precies op het juiste moment voor mij kwam, maar zo werkte het wel. Een compliment, groot of klein, mits oprecht gemeend, doet zoveel meer goed dan je zelf door hebt.

Hoe vaak denken wij niet iets positiefs over iemand, maar delen wij deze gedachte niet met die ander? Vaak vergeten we het weer, of denken we dat die ander er helemaal niet op zit te wachten. Maar het is een heel kleine moeite, en zeker in deze tijd waarin toch al veel mensen extra spanning hebben, kan het zoveel goed doen.

Mijn boodschap van vandaag: maak eens wat vaker een complimentje. Je maakt er zowel de ander als je zelf blij mee.  

 Ellis Samsom, 27 januari 2021