Genieten van je teleurstelling

7 oktober 2022 - Ellis Samsom

En wat doe je dan als een geplande coaching-sessie onverwachts niet doorgaat? Precies: van de nood een deugd maken en een heerlijke bosrit maken! 

Het thema van de sessie van vanochtend zou over teleurstelling zijn. En eerlijk is eerlijk, mijn eerste reactie was een beetje gevoel van teleurstelling. Ik had de sessie goed voorbereid en had er veel zin in. Dus ik vond het oprecht jammer. 

Hoe ga je vervolgens hiermee om? Een vraag die je kunt stellen als je de emotie teleurstelling ervaart, is ‘was de verwachting die ik had realistisch?’ Ja, het was op zich best realistisch om te verwachten dat een geplande afspraak door zou gaan. Maar de vervolgvraag die ik mijzelf stelde, was of het realistisch was om te verwachten dat de coachee zou komen terwijl zij zich niet fit voelde. Het antwoord op die vraag was nee. Sterker nog, het is juist dat goed zij goed luisterde naar de grens die haar lichaam aangaf, en hier gehoor aan gaf. Mezelf dit realiserend, maakte de teleurstelling plaats voor nieuwe mogelijkheden. We hebben genoten van een heerlijke bosrit!

En grappig genoeg, terwijl ik snel deze blog probeerde te schrijven voor mijn tweede coaching-sessie van vandaag zou beginnen, werd ik gebeld: of ik het erg vond om de sessie van vanmiddag te verschuiven? Ik moest lachen, en vroeg wat voor haar het beste voelde op dit moment. De sessie is verschoven, en nu heb ik de tijd om rustig dit blogje verder af te maken.

Go with the flow, en geniet van wat er zich aandient. Dat is mijn les voor vandaag. Ik heb een heerlijke dag!  

Ellis Samsom,  7 oktober 2022