Mijn motivatie: de wereld een klein stukje mooier  maken

'Je hoeft helemaal niets los te laten. Wanneer je bereid bent de dingen die je los zou willen laten totaal te ervaren, zullen ze jou loslaten.'

Nin Sheng.

foto: Aminda fotografie

Mijn naam is Ellis Samsom (1965). Ik heb altijd een sterke verbondenheid gevoeld met anderen en de natuur om ons heen. En mijn diepste wens en motivatie is dan ook om bij te dragen aan een mooiere en betere wereld. 

In mijn jarenlange ervaring als bestuurssecretaris ben ik veelvuldig met stress in aanraking gekomen, en daardoor ook met HeartMath in aanraking gekomen. Het volgen van het programma Werken een Veerkracht heeft mij behoed voor een burnout. Zodoende heb ik besloten om me op te laten leiden tot coach en groepstrainer HeartMath. Ik geloof in de kracht van HeartMath om balans, veerkracht en welzijn te bevorderen. Het mooie aan deze methode is dat als je hiermee aan de slag gaat, je niet alleen jezelf helpt, maar dat ook uitstraalt naar je omgeving. Ik geloof dat alles met elkaar in verbinding staat, en je daarmee uiteindelijk ook een positief effect op de aarde hebt. Hoe mooi is dat?

foto: Aminda fotografie

Ik vind het fijn om mensen te helpen ontdekken waar hun valkuilen liggen, en om hen te helpen hun (veer)kracht terug te vinden. Op deze manier kunnen mensen de regie over hun eigen leven weer herpakken. Kenmerkend voor mijn manier van werken is dat ik goed kan invoelen en aansluiten op de cliënt/doelgroep, en tevens met een vleugje humor lichtheid geef aan de sessies. 

Mijn passie voor dieren en natuur is altijd aanwezig geweest, en vormt een rode draad in mijn leven. Ik geniet van de rust en de schoonheid die de natuur te bieden heeft. Naast mijn werk als HeartMath coach en ik ook nog werkzaam als bestuurssecretaris. Ik geniet er dan ook om aan het eind van de dag bij mijn paard tot rust te komen en mijzelf weer helemaal opladen. 

HeartMath GecertificeerdTrainer Logo

Opleiding en trainingen

HeartMath 

Overige opleidingen en trainingen