Heart 2211180 1280
HeartMath informatieve filmpjes

Het HeartMath Institute heeft veel informatieve filmpjes over de werking van de HeartMath methode. Hieronder een aantal van deze filmpjes met een korte toelichting over de inhoud. 

HM filmpje

De weg naar coherentie van het HeartMath Instituut: Onze wortels, missie & wat we te bieden hebben (Engelstalig)

De missie van het HeartMath Institute is om het hart van de mensheid te helpen ontwaken – en activeren. Deze missie is geworteld in een diepe zorg voor onze mondiale gemeenschap en is gebaseerd op decennia van wetenschappelijk onderzoek naar de interacties tussen hart en brein en de dynamiek van emoties. In deze video geven we een kort kijkje in de reis van de HeartMath Institute-organisatie en wat we te bieden hebben. Van onze technieken voor het opbouwen van veerkracht en certificeringscursussen tot onze sociaal-emotionele educatieve programma's voor kinderen en verhelderend onderzoek naar mondiale interconnectiviteit.

HM elektromagnetisch veld

De intuïtieve intelligentie van het hart: Een pad naar persoonlijke, sociale en wereldwijde coherentie (Engelstalig)

Het Spirituele Hart lijkt in zekere zin een beetje op een smartphone, die ons onzichtbaar verbindt met een groot netwerk van informatie. Het is door een onzichtbare energie die het hart uitstraalt dat mensen diep verbonden zijn met alle levende wezens. De energie van het hart verbindt ons letterlijk met elkaar. Het hart van ieder mens draagt ​​bij aan een 'collectieve veldomgeving'. Deze korte video legt het belang van deze verbinding uit en hoe wij allemaal bijdragen aan dit collectieve energieveld. Het energetische veld van het hart verbindt ons zelfs met de aarde zelf.

HM bij de politie

HeartMath bij de politie

De HeartMath methode is een standaard onderdeel van het opleidingsprogramma Mentale Kracht binnen de Nationale Politie.Via de software op de computer zien agenten wat het effect is van hartcoherentie-training en hoe ze het actief kunnen inzetten. Je ziet o.a. een agent de technieken toepassen tijdens een schiettraining. Agenten leren hoe ze zelf de stress kunnen oplossen die b.v. door het aanpakken van een agressieve verdachte in hun lichaam gaat zitten. Door lichaamsbewustzijn en oefeningen lukt het om de grootste spanning af te bouwen, zodat ze helder kunnen denken en hun waarnemingsniveau kunnen vergroten. Ze willen onder hoge druk de juiste beslissingen nemen en rust uitstralen. Agenten vertellen over hun ervaringen.

Onderzoek naar de mogelijke hartverbinding tussen paarden en mensen (Engelstalig)

Wist je dat paarden niet alleen onze angst kunnen voelen, maar ook onze liefde en waardering? Als wij onze hartcoherentie verhogen, verandert het hartritme van het paard mee in een coherenter patroon. Paarden reageren op de emotionele informatie die wij uitstralen vanuit ons hart. De bijzondere band tussen mensen en paarden en de rol die het hart daarbij speelt is onderzocht door professor Ellen Gehrke en onderzoeker Ann Baldwin i.s.m. het HeartMath Institute.

HM en podiumangst

HeartMath en podiumangst

Conservatoriumstudent Wouter Pletzers, had zoveel last van podiumangst dat hij er fysiek onrustig van werd en er hoorbaar minder goed hoorn door ging spelen. Hij zoekt hulp bij HeartMath. Zijn doel is om niet meer in paniek te raken als hij een fout maakt. Dat lukt. Na een paar maanden vecht hij niet meer tegen zichzelf en ervaart hij weer controle over zijn lichaam.

HM en honden

Onderzoek naar de heilzame band tussen mensen en honden (Engelstalig)

Eeuwenlang hebben honden ons leven verrijkt met hun vrolijke, ondersteunende geest. In de afgelopen jaren hebben onderzoekers zich verdiept in de speciale band die we delen met onze hondachtige metgezellen, en geleerd dat de zorg die wordt gedeeld tussen mens en pup een lange lijst van voordelen oplevert. In deze video belichten we enkele onderzoeken die inzicht geven in de verheffende effecten die deze symbiotische banden hebben op de gezondheid en het welzijn van alle betrokkenen.

HM en bomen

Het energetische leven van bomen: Nieuwe ontdekkingen over de verbinding tussen mens en natuur (Engelstalig)

In een opwindende wetenschappelijke onderneming gebruiken onderzoekers van het HeartMath Institute nieuwe technologie om in het energetische leven van bomen te gluren en nieuw licht te werpen op de belangrijke rol die ze spelen in het leven op aarde. We staan te popelen om deze verbinding op een dieper niveau te onderzoeken en wetenschappelijke nauwkeurigheid te brengen om het begrip te verbreden dat we werkelijk allemaal verbonden zijn op manieren die er echt toe doen.